Британский бульдог «British Bulldog» конкурс по английскому языку 7-8 класс (задания и ответы)

Британский бульдог «British Bulldog» конкурс по английскому языку 7-8 класс (задания и ответы) 16 декабря 2020 года будет проводиться международный игровой конкурс по английскому языку «British Bulldog» Британский бульдог. Ниже представлены официальные задания и ответы для 7-8 классов

• Приобрести полные задания и ответы «British Bulldog» Купить

Некоторые официальные задания 7-8 класса конкурса «Британский бульдог»


Listen to the dialogue and answer the questions
1. Which programme is Steven going to watch tonight?
A) Try This B) Kick Start C) Explorer D) The News
Ответ: A

2. Which programme did he want to watch?
A) Try This B) Kick Start C) Explorer D) The News
Ответ: B

3. What was last week’s programme about?
A) Climbing B) Making kites
C) Snowboarding D) Project work
Ответ: A

4. When does the programme begin? At … .
A) 7.15 p.m. B) 7.30 p.m. C) 7.45 p.m. D) 8.00 p.m.
Ответ: A

5. How long does the programme last? About … .
A) 15 minutes B) 30 minutes C) 45 minutes D) an hour
Ответ: B

6. Which project can the programme help with?
A) Art project B) Science project
C) Maths project D) Geography project
Ответ: A

7. When must the project be ready? On … .
A) 5 March B) 13 March C) 15 March D) 28 March
Ответ: D

8. What does the teacher want to do with the best project?
A) Publish it in a newspaper B) Take it as a present
C) Display it to other pupils D) Put it on the shelf
Ответ: C

9. Where does the teacher want to put the best work? In the school … .
A) library B) hall C) computer room D) dining room
Ответ: C

10. Which place does the boy like better? The … .
A) library B) hall C) computer room D) dining room
Ответ: B

Read the text and find the correct answers There is a large collection of tales written by the Greek storyteller, Aesop. Little is known about his life. According to some historical facts, Aesop was a slave in ancient Greece. He was a keen observer of both animals and people. But most of the characters in his stories are animals, some of which take on human characteristics and are personified in terms of speech and emotions. It is also a bit of trickery on adults to use animals, because it allows adult readers to sort of “skip” imagining themselves as the characters in the story. However, the majority of his characters retain their animalistic qualities: tortoises are slow, hares are quick, tigers eat birds, etc. Aesop uses these qualities and the natural tendencies of animals to focus on human traits and wisdom. Aesop’s fables may be short, but they offer wise lessons at the end. It is up to us to discover for ourselves what is hidden behind the images presented by the author.

11. Which country is Aesop from?
A) Italy B) Spain C) Greek D) Greece
Ответ: D

12. When did he live?
A) In the age of Enlightenment B) In antiquity
C) During the Renaissance D) In the middle ages
Ответ: B

13. What does the term “keen observer” mean? An observer who is … .
A) shrewd B) demanding C) careless D) hospitable
Ответ: A

14. The main characters in his tales are mostly animals, … ?
A) didn’t it B) didn’t they C) are they D) aren’t they
Ответ: D

15. What unusual thing can the animals do in his tales?
A) Eat B) Jump C) Speak D) Smell
Ответ: C

16. Why did Aesop prefer to depict animals instead of people in his fables? Because he … .
A) loved animals
B) didn’t want to show who he really meant
C) didn’t respect people
D) hated people
Ответ: B

17. What qualities do the animals in his tales still preserve?
A) Human B) Animalistic C) Artistic D) Artificial
Ответ: B

18. Who was Aesop according to some historical facts?
A) A slave B) A musician C) A priest D) A manager
Ответ: A

19. What is usually written at the end of the fable?
A) A moral B) Wrongness C) An advert D) Annotation
Ответ: A

20. What do Aesop’s fables make many people do?
A) Sing B) Dance C) Think D) Take care of animals
Ответ: C

• Приобрести полные задания и ответы «British Bulldog» Купить

Вам будет интересно:

Британский бульдог «British Bulldog» конкурс по английскому языку 5-6 класс (задания и ответы)


* Олимпиады и конкурсы
* Готовые контрольные работы
* Работы СтатГрад
* Официальные ВПР

Поделиться:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

вставьте верную цифру *